+31 (0)33 - 286 2070 info@vekoventilatie.nl

Multicolor LED-verlichting

ENDENL

LED verlichting

Door het toepassen van LED verlichting in uw (pluim)veestal kunt u gerichter sturen in lichtintensiteit en daarnaast ook met kleuren sturen. Door het kunnen combineren van verschillende soorten licht is het mogelijk iedere gewenste kleur in verschillende lichtsterkte uit te stralen. Dit is mogelijk door het gebruik maken van Multicolor verlichting, dit is een combinatie van 50% witte led en 50% kleuren led Rood, Groen en Blauw. Door het combineren van deze kleuren kunnen alle mogelijke kleuren worden uitgestraald. Daarbij kan altijd de witte led worden benut waardoor de lichtintensiteit op niveau kan blijven.

Lichtcomputer

De tijden en lichtsterktes worden geregeld via de klimaatcomputer. Het kleurenprogramma wordt geregeld door de lichtcomputer. De curve voor de kleurencombinaties kan worden ingegeven in de lichtcomputer. Er kunnen verschillende kleurencombinaties ingegeven worden voor verschillende dagen. De computer past automatisch de lichtcombinatie aan door de dagen heen (lichtcurve). Ook kan er een ochtend- en middagprogramma ingesteld worden. Verder heeft de lichtcomputer de controleronde knop. Deze kan handmatig geactiveerd worden voordat men de controleronde begint. De computer schakelt dan over naar de ingestelde hoeveelheid wit licht. Nadat de ingestelde tijd verlopen is schakelt de computer weer automatisch over naar het ingestelde lichtprogramma. Ook kan de ledverlichting via de lichtcomputer op handbediening worden gezet, wat de mogelijkheid geeft om elke kleur handmatig aan of uit te zetten en in te stellen op lichtsterkte.

De lichtcomputer kan ook gebruikt worden in stallen zonder klimaatcomputer. De tijden en lichtsterktes worden dan in de lichtcomputer ingesteld en vanuit daar geregeld.

Lengtes

Lengtes zijn leverbaar in 50cm tot 150cm. Hierdoor is het mogelijk om de juiste lengte in te passen in ieder gewenst systeem. De Multi-colortube is zowel horizontaal als verticaal te gebruiken. Door het uitstralen vanuit meerdere LEDS over een langere lengte wordt het licht egaal over de stal verdeeld. Hierdoor minder is er minder kans op schaduwplekken door het systeem.

Energie-investeringaftrek

Het is mogelijk om energie-investeringaftrek(EIA) toe te passen op de aanschaf van de Multicolor ledverlichting. Vraag aan uw boekhouder of accountant naar de voordelen en mogelijkheden in uw situatie.

Technische gegevens

Lengte tube 1500mm, 30 Watt, 24V Multicolor LED-tube. Ideaal voor het toepassen in traditionele-, moederdier- en vleeskuikenstallen

Lengte tube 1000mm, 22 watt, 24V Multicolor LED-tube. Ideaal voor gebruik tussen systeem rijen van volieresysteem.

Lengte tube 500mm, 15 Watt, 24V Multicolor LED-tube. Ideaal voor gebruik tussen systeem rijen van volieresysteem.

Voordelen systeem:

In alle kleuren regelbaar

Door uniek design optimale lichtverdeling

Degelijke tube

Hoge lichtopbrengst en daarbij 98% dimbaar

Verwachtte levensduur>50.000 branduren

In LED controller te sturen in elke kleurlicht

Te gebruiken als naverlichting

Te gebruiken als vangverlichting

Gedrag kippen kunnen sturen (pikkerij onderdrukken)

Voeropname verlagen door rust in de stal te creƫren

Energie-investeringsaftrek(EIA) mogelijk

Laag energieverbruik