FIJNSTOF REDUCERENDE OPLOSSINGEN

De TetraFil is een stoffiltersysteem – plaatsbaar onder de ventilatiekoker – die voldoet aan de vernieuwde norm voor fijnstofreductie volgens de Maatlat Duurzame Veehouderij. Op dit moment passen we de TetraFil toe in vleeskuikenstallen, opfokstallen en legkippenstallen. De additionele techniek voor het reduceren van fijn stof gebruiken we voor de RAV-codes E 7.4 (kippen), F 6.3 (kalkoenen) en G 4.2 (eenden) in mechanisch geventileerde stallen.

Een mogelijkheid voor u?

De ventilatoren hoeven niet meer per se in de gevel te zitten. Het plaatsen van de filterwand kan in een ruimte achter de gevel van de stal. Echter moet dit voordat de lucht via een verticaal kanaal wordt uitgeblazen. Ook is er nu de mogelijkheid om het filter toe te passen bij dak ventilatoren. De wijziging is op 21 september 2016 gepubliceerd in Staatscourant 2016, nr. 49500, en trad op 1 oktober 2016 in werking.

Wat is het?

De TetraFil bestaat uit een ventilatiekoker, recirculatiedeel en filterhuis. De polyethyleen ventilatiekoker met aangelaste dakplaat heeft een diameter van ±92 cm. Het recirculatiedeel bestaat uit geschuimd PVC en geanodiseerd aluminium. Door middel van twee kleppen kan 0 tot 100% van de lucht terug de stal in. Deze kleppen sturen door middel van een 0-10 volt servomotor en staan in de lengterichting van de stal.

Het filterhuis bestaat uit PVC en geanodiseerd aluminium onderdelen. Bovenop het filterhuis staat de ventilator met daaraan een conische PE plaat, zodat dieren niet op het systeem kunnen zitten. De papieren filterprofielen hebben aan de inblaaszijde een coating, waardoor vuil niet snel aanhecht. Deze leveren we in kartonnen behuizing die eenvoudig in het filterhuis geklikt wordt. Om de ventilatiehoeveelheid te meten, is het systeem uitgerust met een meetventilator.

Hoe werkt het?

Afzuiglucht wordt 360˚ rondom de TetraFil over de filterpakketten aangezogen. De filterpakketten filtert fijnstof uit de lucht, waarna deze neerslaat in de trechtervormige opvangbak. De afvoer van deze trechter sluit rechtstreeks op de mestband of een stofopslag aan. Ook kan de trechter periodiek handmatig worden geleegd. De AQC luchtregelunit reguleert de hoeveelheid recirculatielucht, die door een opening tussen de meetwaaier en ventilator terug de stal in stroomt.

Bel bij interesse naar +31 (0)33 286 2070 voor een vrijblijvend advies of maak direct een persoonlijke afspraak.