AIR OPTIMIZER

De Air Optimizer – een door Veko Ventilatie ontwikkeld systeem – optimaliseert het ventilatiepatroon voor zowel vleeskuikens als leghennen. Wanneer u deze onder een inlaatventiel plaatst, ondersteund deze de luchtstroom van buiten en mengt deze frisse buitenlucht zich met warme stallucht. Hierdoor wordt de luchtstroom vanuit het inlaatventiel makkelijk de nok naar onder gestuurd, waar de warme lucht zich bevindt. Geldt als er niet of bijna geen onderdruk in de stal is. Dit kan zich voordoen bij zowel lekke stallen met uitloop als bij de minimum ventilatie bij vleeskuikens en opfok leghennen.

Luchtstroom optimaliseren

De Air Optimizer bestaat uit een ventilator en een kunststofkap, die samen de luchtstroom optimaliseren. Zuurstofrijke buitenlucht verplaatst rustig naar de nok en dan naar dierniveau. Door het toepassen van de Air Optimizer bij vleeskuikens/opfok wordt niet alleen zuurstof, maar ook warmte bij de dieren gebracht.

Besparen op verwarmingskosten

Door het aanbrengen van het systeem, wordt er flink bespaart op verwarmingskosten en wordt de minimale ventilatie goed gestuurd. Bij leghennen met uitloop komt het vaker voor, doordat de onderdruk in de stal wegvalt bij het openen van de uitloop. Hierdoor kan de standaard ventilatie de zuurstofrijke lucht niet meer op de juiste plek in de stal krijgen. Wij kunnen een Air Optimizer onder elk gewenste inlaatventiel monteren.

Bel bij interesse naar +31 (0)33 286 2070 voor een vrijblijvend advies of om direct een persoonlijke afspraak te maken.