MULTICOLOR LED-VERLICHTING

Door het toepassen van LED verlichting in uw (pluim)veestal kunt u gerichter sturen in lichtintensiteit en daarnaast ook met kleuren sturen. Door het combineren van verschillende soorten licht is het namelijk mogelijk iedere gewenste kleur in verschillende lichtsterkte uit te stralen. Dit is mogelijk door gebruik te maken van Multicolor verlichting, een combinatie van 50% witte led en 50% kleuren led Rood, Groen en Blauw. Door deze primaire kleuren, zijn als gevolg alle kleurcombinaties mogelijk. Door de benutting van de witte LED, blijft de lichtintensiteit bovendien op niveau.

Lichtcomputer

De klimaatcomputer regelt de tijden en lichtsterktes. De lichtcomputer regelt het kleurenprogramma. De curve voor de kleurencombinaties kan worden ingegeven in de lichtcomputer. Er kunnen verschillende kleurencombinaties ingegeven worden voor verschillende dagen. De computer past automatisch de lichtcombinatie aan door de dagen heen (lichtcurve). Ook kan er een ochtend- en middagprogramma ingesteld worden.

Automatisch of handbediening

Verder heeft de lichtcomputer de controleronde knop. Deze kan handmatig geactiveerd worden voordat men de controleronde begint. De computer schakelt dan over naar de ingestelde hoeveelheid wit licht. Nadat de ingestelde tijd verlopen is schakelt de computer weer automatisch over naar het ingestelde lichtprogramma. Ook kan de ledverlichting via de lichtcomputer op handbediening worden gezet, wat de mogelijkheid geeft om elke kleur handmatig aan of uit te zetten en in te stellen op lichtsterkte.

Ook in stallen zonder klimaatcomputer is de lichtcomputer een mogelijkheid. De tijden en lichtsterktes worden dan in de lichtcomputer ingesteld en vanuit daar geregeld.

Lengtes

Lengtes zijn leverbaar in 50cm tot 150cm. Hierdoor is het mogelijk om de juiste lengte in te passen in ieder gewenst systeem. De Multi-colortube is zowel horizontaal als verticaal te gebruiken. Door het uitstralen vanuit meerdere LEDS over een langere lengte wordt het licht egaal over de stal verdeeld. Hierdoor minder is er minder kans op schaduwplekken door het systeem.

Energie-investeringaftrek

Het is mogelijk om energie-investeringaftrek(EIA) toe te passen op de aanschaf van de Multicolor ledverlichting. Vraag aan uw boekhouder of accountant naar de voordelen en mogelijkheden in uw situatie.

Technische gegevens

  • Lengte tube 1500mm, 26 Watt, 24V Multicolor LED-tube. Ideaal voor het toepassen in traditionele-, moederdier- en vleeskuikenstallen;
  • Lengte tube 1000mm, 22 watt, 24V Multicolor LED-tube. Ideaal voor gebruik tussen systeem rijen van volieresysteem;
  • Lengte tube 500mm, 13 Watt, 24V Multicolor LED-tube. Ideaal voor gebruik tussen systeem rijen van volieresysteem.

Bel bij interesse naar +31 (0)33 286 2070 voor een vrijblijvend advies of maak direct een persoonlijke afspraak.