STROOISELVERWIJDERINGSSYSTEEM

Het Veko strooiselverwijderingssysteem brengt strooisel vanuit de scharrelruimte automatisch naar de afvoerband. Dit gebeurt doormiddel van een sterk en automatisch opgesteld kettingsysteem dat nooit kan slippen. Men gebruikt het systeem vaak om een hoog niveau aan strooisel in de stal te krijgen, waardoor de controle in de stal makkelijker kan. Ook voorkomt u hiermee een toename van het aantal buitennest eieren

Lager niveau strooisel = minder stof

De hoeveelheid stof in de stal beperkt zich door het strooiselniveau structureel op een lager niveau te houden. Dit is positief voor zowel dier als mens. Door middel van een staalkabel in het strooiselverwijderingssysteem gaat strooisel stapsgewijs richting de afvoerband. Sensoren bepalen de bewegingsrichting. De lengte van de stal en het aantal compartimenten bepalen het aantal benodigde schuiven en de kabellengte voor het systeem.

Duurzaam agrarisch ondernemen

Dit is één van de regiocontractprojecten die een financiële bijdrage heeft ontvangen vanuit Duurzaam Agrarisch Ondernemen in regio FoodValley. Het draagt namelijk bij aan de FoodValley ambitie voor verduurzaming van de landbouwsector. Gebiedscoöperatie O-gen is projectleider van dit project, dat wordt gefinancierd door provincie Gelderland en de regiogemeenten.

Bel bij interesse naar +31 (0)33 286 2070 voor een vrijblijvend advies of maak direct een persoonlijke afspraak.