F-control frequentieregelaar

Voor het optimaal kunnen regelen van uw motoren en ventilatoren hebben wij in ons assortiment de F-control frequentieregelaar opgenomen. Deze frequentieomvormer is zowel in een 1 ̴230V als in een 3 ̴400V versie leverbaar. De 1-fase regelaars zijn leverbaar in 4A, 6A en 10A, de 3-fase regelaars zijn leverbaar in 2,5A, 5A, 8A, 14A, 18A, 22A, 32A, 40A en 50. Door geïntegreerd all-polig sinus filter is gebruikt van afgeschermde kabel overbodig. Meeste F-control regelaars zijn uit voorraad leverbaar.

Frequentieregelaar voor agrarische sector

Ziehl-Abbeg biedt frequentieomvormers aan die optimaal op de toepassingen van onze klanten in de agrarische sector zijn afgestemd. Het zwaartepunt ligt op luchttechnische toepassingen. Een bijzonder oogmerk wordt daarbij gelegd op eenvoudige handhaving en eenvoudige bediening.

Productspecificatie:

Frequentieomvormers met geïntegreerde op alle polen werkzame sinusfilters en sinusvormige uitgangsspanning. Door de werking zonder afgeschermde motorleiding en zonder beperking van de leidingslengte. Typische maatregelen voor de frequentieomvormer zijn niet nodig.

Eigenschappen & bijzonderheden:

Door de geïntegreerde op alle polen werkzame sinusfilters is de F-control een unieke frequentieomvormer. Vergelijkbaar met de netvoeding regelt de F-control motoren ventilatoren zonder verhoogde belasting van de wikkelingisolatie en de motorlagers. De werking vindt uiterst energiebesparend, behoedzaam en zonder elektromagnetische motorgeluiden plaats.

Vermogensbereik:

 • 1~ F-control, 4 tot 10 Ampère
 • 3~ F-control, 2,5 tot 50 Ampère

Omvang van de functie:

 • F-control Basic, als toerentalinsteller, functioneel uit te breiden bijvoorbeeld met „Add On modules“
 • Naar keuze als toerentalinsteller met toerentalopgave via geïntegreerde 5-standen schakelaar
 • Universeel apparaat met vooringestelde bedrijfsmodi die eenvoudig geselecteerd kunnen worden
 • Aanvullende in- en uitgangen zijn geïntegreerd

Speciale branche specifieke uitvoeringen voor bijvoorbeeld de landbouw zijn mogelijk (1~ F-control als ventilatiecomputer)

Energiebesparing door goede frequentieregelaar

De hightech frequentieomvormer F-control, zorgt door zijn intelligente capaciteits afhankelijke toerentalregeling voor onmiddellijke energiebesparing. In vergelijking met een triac regeling levert een duidelijke energie besparing op.

Grafiek F-control Frequentieregelaar - Veko Ventilatie B.V.

Grafiek: blauwe lijn Acontrol
Vergelijk vermogen opname: Roze lijn DF control

Gerekend met de aansturing van een Ziehl-Abegg 630mm ventilator (1 ̴230V, 50Hz)

 • A control = triac regelaar
 • F control = frequentie omvormer

Voor het welzijn van uw dieren: zachte, energiebesparende en bijna geruisloze regeling van de ventilatoren in enkel- of parallelbedrijf.

Voordelen van F-control frequentieomvormers

F-control frequentieregelaar is direct aanstuurbaar vanaf klimaatcomputer, maar kan ook op zichzelf draaien, met aansturing door middel van een potmeter of direct aanstuurbaar op basis van temperatuur. De temperatuurregeling is ideaal voor het regelen van ventilatoren in een melkveestal. Hier zijn tal van functionaliteiten in, bijvoorbeeld incl. correctie op basis van buitentemperatuur. Samengevat:

 • Betrouwbare werking van de motor: geen gevaar voor de lagers, geen gevaar voor de wikkelingen, lange levensduur van de motor
 • Motoren hoeven niet speciaal uitgerust te worden voor frequentieregelaar
 • Geen beperkingen ten aanzien van motorkabellengte
 • Geen afgeschermde motorkabels meer nodig
 • Stille motor werking zonder motorgeluid (Geen schel fluitje)
 • De F-control is volledig uitgerust – geen extra filters of chokes nodig
 • Zeer efficiënt energiebesparing

Meer weten over frequentieregelaars?

Veko staat voor u klaar met professioneel en vrijblijvend advies. Bel bij interesse naar +31 (0)33 286 2070 voor meer informatie of maak direct een persoonlijke afspraak.